Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Julkaisijan opas - ohjeita kirjoittajalle: Tutkijan ja tutkimuksen näkyvyys

Tutkijan ORCID-tunniste

Kansainvälinen ORCID-tutkijatunniste tarjoaa tutkijalle pysyvän ja yksilöivän digitaalisen tunnisteen. Se on numerosarja, jonka avulla tutkija voi erottua muista tutkijoista.

Käyttämällä ORCID-tunnistetta nimikirjoituksen tavoin kaikessa tieteellisessä toiminnassa voidaan varmistaa, että työn tulokset yhdistyvät kyseiseen tutkijaan. Ajan mittaan ORCID-tunnisteen käyttö vähentää tarvetta syöttää henkilö- ja julkaisutietoja moneen kertaan eri järjestelmiin.

ORCID-tutkijatunniste

  • mahdollistaa tutkijan identifioinnin yli organisaatiorajojen
  • mahdollistaa tutkijan julkaisuluettelon ylläpidon ORCID-palvelussa
  • voidaan linkittää muihin tutkijatunnisteisiin (mm. ISNI, ResearcherID, Scopus Author ID) ORCIDin palvelussa, jolloin tutkijan ORCID-profiiliin voidaan siirtää automaattisesti julkaisuja viittaustietokannoissa.

ORCID-logo

 

ORCID-tutkijatunniste kokoaa tutkijan tiedot ja tutkimustuotokset Tiedejatutkimus.fi-palvelussa.

Tunniste otetaan käyttöön ORCID-sivustolla rekisteröitymällä palveluun ja luomalla ORCID-tunniste.

Tunnisteen numerokoodi tallennetaan Mepcoon käyttäjän henkilötietoihin henkilötietojen muutoslomakkeella.​

Lisätietoa ORCID-tunnisteesta CSCn tutkijatunniste.fi -sivuilla.
 

ORCID-tutkijatunnisteita tarjoaa voittoa tavoittelematon yhteisö, jonka tavoitteena on luoda rekisteri tutkijoiden identifioimiseksi ja tutkijaprofiilien ylläpitoon. Yhteisön jäseninä on mm. yksittäisiä tutkijoita, kustantajia (esim. Elsevier), yliopistoja ja tutkimuslaitoksia (esim. MIT ja CERN) ja tieteellisiä seuroja.