Skip to Main Content

Avoin TKI-toiminta: Lapin AMK-opas

Julkaisutietojen ilmoittaminen julkaisutiedonkeruuseen

Kun artikkeli tai muu julkaisusi on ilmestynyt, ilmoita sen tiedot julkaisutiedonkeruuseen.
 

  • Tiedot ilmoitetaan JUSTUS-tallennuspalvelun kautta. Palveluun kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla palvelu saattaa vaatia tunnuksien rekisteröimistä Eduuni-ID:si, jollet ole sitä jo tehnyt jonkin toisen palvelun yhteydessä.
     
  • Justuksen kautta syötetään kaikki julkaisutiedot lukuun ottamatta F-luokan taiteellisia julkaisuja, H-luokan patentti- ja keksintöilmoituksia sekä I-luokan audiovisuaalisia ja tietoteknisiä aineistoja  Näiden julkaisutiedot toimitetaan toistaiseksi intran lomakkeella.
     
  • Informaatikko Marja Pernu (etunimi.sukunimi(at)ulapland.fi) tarkistaa Justus-tallennukset, Marjalta saat tarvittaessa lisätietoa.
  • Julkaisun tietojen lisäksi julkaisutiedonkeruuseen toimitetaan rinnakkaistallentamista varten myös varsinainen julkaisu (viimeisin kustantajalle lähettetty käsikirjoitusversio), mikäli on kyse artikkelista. Lapin AMKin tavoitteena on, että julkaisujen avoimuuden varmistamiseksi julkaisut rinnakkaistallennetaan Theseukseen. Tallentaminen edellyttää aina kustantajan lupaa.
     
  • Jutus-palveluun tallennetut ja hyväksytyt julkaisutiedot ovat selailtavissa tiedejatutkimus.fi-palvelussa sekä JUULI-julkaisuportaalissaTiedot siirtyvät automaattisesti opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) vuosittaiseen julkaisutiedonkeruuseen, ja ne huomioidaan myös korkeakoulujen rahoitusmallissa. Justuksen kautta siirretään myös varsinainen julkaisu rinnakkaistallenteena Theseukseen, mikäli siihen on kustantajan lupa. 

 

Tiedejatutkimus.fi on opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tarjoama palvelu, joka kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta. Palvelu parantaa tutkimusta koskevan tiedon ja asiantuntijoiden löytymistä sekä lisää suomalaisen tutkimuksen näkyvyyttä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Palvelu on otettu käyttöön kesäkuussa 2020, ja sitä kehitetään vaiheittain. Tällä hetkellä palvelu sisältää tietoa mm. suomalaisesta tutkimusjärjestelmästä, suomalaisten organisaatioiden julkaisuista, julkisten ja yksityisten tutkimusrahoittajien rahoittamista hankkeista sekä tilastotietoa tutkimuksen henkilöstön, rahoituksen sekä julkaisujen tieteellisen vaikuttavuuden kehityksestä.

Jatkossa palvelua laajennetaan uusilla tietokokonaisuuksilla ja tietojen kattavuutta parannetaan. Nykyisen sisällön lisäksi palveluun tulee myöhemmin tietoa mm. Suomessa toimivista tutkijoista, näiden tuottamista tutkimusaineistoista ja muista tutkimusaktiviteeteista sekä laajemmin suomalaisesta tutkimusjärjestelmästä.

Palvelua toteuttaa OKM:n toimeksiannosta CSC – Tieteen tietotekniikan keskus yhteistyössä korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja muiden tutkimusorganisaatioiden sekä tutkimusrahoittajien kanssa.